14 december 2018
20:00

Surte BK

Referat: SK Höjden - Surte BK

Matcherna mot Surte brukar vara jämna och istället för att vi vill vinna kommer gärna känslan att vi inte vill förlora. Vi började matchen bäst och i tionde minuten satte Jakob Tiderman 1-0 assisterad av Axel Zettergren. Tio minuter senare blev Felix utvisad och Jakob uttyckte högljutt hur onödig utvisningen var. Innan Felix hann återvända gjorde Surte 1-1. De hann även göra 1-2 innan domaren blåste för halvtidsvila.

Ett minne av en andra halvlek från förra säsongen dök upp i mitt minne. Surte åkte då ifrån oss ordentligt. Mina farhågor besannades dock inte. Tio minuter in i andra halvlek pangade Albin Sämfors in 2-2 och ytterligare tio minuter senare sköt Edwin Andersson in 3-2 efter en hörna. Skottet gick in flera centimeter från krysset. Sikta bättre nästa gång, sa jag.

I den sjuttioförsta minuten satte Jakob 4-2 asiisterad av Felix Wolmesjö och ytterligare fem minuter senare ökade Jakob ut ledningen till 5-2. Så långt hade Surte visat snabba anfall som prövade vår baklinje, men inget tydde på att de skulle kunna vända matchen. De tog då timeout och ökade tempot lite. I åttiofemte minuten reducerade de till 5-3, men det kändes som att vi borde klara segern.

Två minuter använde dock Jakob klubban till att slå på motståndaren och fick, vågar jag säga en onödig, utvisning. Surte avslutade med ett bombardemang av frislag, hörnor och skott och innan matchen var slut blev även Gustav utvisad. Det enda som tröstade var att tiden höll på att rinna ut för Surte. Vi klarade av att hålla ledningen och matchen slutade 5-3. Daniel Berntsson gjorde ytterligare en bra match, vilket ger oss trygghet, liksom att Axel Edsbagge på backen gjorde sin bästa match för säsongen.